Roadtrip.

Idag har vi varit på roadtrip, till Kramfors! Hälsade på Mattias, och alla andra människor där.
Tänker inte gå in på detaljer, men det var en väldigt lärorik dag, speciellt för mig.

Hade iallafall en helt underbar dag med timmar i skogen, grillning och surr med genomfina människor. Loco var dessutom väldigt populär och det spelades fotboll och kastades tennisbollar med honom mest hela dagen!


PROMMA.

Nu har vi gått dagens sista promenad, seriöst. Blev en runda runt Höglandssjön nu på kvällskvisten och Loco var helt sjukt duktig! Gick så jävla fint hela vägen. Älsklings vovven!


SOLIGA LÖRDAG.

Idag har vi gått och gått och gått. Först en och en halv timmes skogspromenad med Mari och Nelly, vilket var hur skönt som helst. Och sen åkte vi hem till mamma och pappa och nu har vi nyss varit och gått 3km i strålande sol! Helt underbart.
Vi tränade lite lydnad med, och killen fixade det galant! Blir så stolt i mamma-hjärtat, hahah..

Nu sitter vi på altanen och både Loco och Gizmo sover som två klubbade här brevid.
Loco är helt slut efter dagens promenader och lekande. Gosen!


FREDAG.

Pontus fixade hempizza idag (gullet!) och sen hade vi köpt massa gott som vi dock aldrig åt. Får bli imorgon!
Hade i varjefall världens mysigaste sällskap i soffan. En kisse och en vovve på magen. Kan det bli gosigare?


Plutten!

Seriöst, hur kan man inte älska honom? Våran finaste bebi!


Hjääälp.

Blir galen. Vi lider, det är jobbigt.. Frustrerande.
Loco är duktig, men jävligt trög.
Vi har varit riktigt duktiga nu i 3 veckor, gått ut med honom istortsätt varje timme och verkligen försökt hålla koll på honom. Och okej, det handlar inte om många olyckor, men det är ändå jävligt frustrerande!
Det är en lång väg att vandra innan pyret är helt rumsren, det är en sak som är säker.
Och inkallningen går, när det inte finns störningsmoment omkring (alltså inte så bra). Han lyssnar inte på sitt namn, han kommer inte på "hit", ja.. Ni hör ju. Visst, han är liten. Men det gör inte saken mindre jobbig..

Vill bara börja gå på kursen nu, sen en till, en till och en till. Vill verkligen komma igång med träningen på riktigt nu!

/frustrerad hundägare..


Dutti idiot.

Idag har varit en rätt effektiv dag. Typ. Började vårstäda lägenheten och hann köket och vardagsrummet, men började jag möblera om i sovrummet. Men både jag och Pontus kände att det inte blev bra, så vi ställde tillbaka allt som det var igen, tyvärr.

Sen vid halv 8 kände jag för att dra på gymmet, så vi åkte dit och körde ett benpass (kommer ha betongben imorgon) och mage, sen tog jag och vovven en rask promenad hem från Brux i regnet.

Haft en himla mysig dag, och imorgon blir det långpromma på morgonen, sen städa toan och hallen innan det vankas några timmars jobb på kvällskvisten.


Naglar.

Tänkte bara säga att jag fortfarande inte bitit av mina naglar! Känner mig så kvinnlig med fina naglar, hahah!


Imorgon, då jävlar.

Imorgon tänker jag komma igång med träningen igen. Börjar dagen med en promenad med Loco, sen ska jag jobba, sen långpromenad, jobb igen, sen gymmet.
Ska försöka träna varannan dag, sen promenader/springturer utöver det. Känner mig liksom.. mosig? Inte kul. Ska ta tag i detta nu! Sommaren närmar sig ju, och jag tänker fan inte stå i vassen!


Godmorgon tisdag.

Vi klev upp runt 8 imorse och vid halv 9 tog vi en promenad runt Höglandssjön med Mari och Nelly! Var så himla skönt ute idag!

Nu ligger Loco och sover i mitt knä och sussar för fullt. Vi ska snart ut en sväng, sen ska jag ta en promenad till tandläkaren.


Lillen.

Jag blir smått galen. Loco var rumsren i 3 dagar i rad, tills idag. Jag hade lite hopp, men idag var olyckan framme x2. Visst, han hade inte blivit rumsren-tränad förrän han kom till oss. Men det går inte att inte känna sig lite misslyckad varje gång det händer en olycka.
Vi tar iallafall nya tag och satsar på att klara oss igenom morgondagen utan olyckor.

Nog om det. Nu ska jag se BB och äta kvällsfika. Imorgon, om vädret tillåter, blir det långpromenad med Mari och Nelly runt Höglandssjön!



Buuh.

Blir en jobbig månad, ekonomiskt. Var ju utomlands förra månaden, och hann bara jobba ca 10 dagar på hela månaden.. Vilket resulterade i mini-lön!

Och denna månad ska el-räkningen från julen betalas, min mobilräkning från utlandet plus de andra räkningarna. Och just, valpkursen på 1500 :-! Å fan, jag som skulle klippa och färga håret med? Sket sig lite.

Blir en tung månad, fy.


Sovmorgon!

Jag och lillen tog sovmorgon till efter 10 idag! Var så skönt, men ärligt är jag mycket tröttare nu än vanligt...buh.

Var iallafall ute på en kortpromenad, med en väldigt motstridig hund dock! Han gillar tydligen inte vädret alls..
Och nu ligger vi i soffan och jag äter frukost medan både Niko och Loco sussar här brevid mig. Gosarna!

Jag vet inte riktigt om jag börjar bli sjuk.. Skitsnuvig och känner mig så seg. Har dock god lust att åka på gymmet efter jobbet ikväll. Bara köra lite styrka, liite. Fan har haft en liten svacka nu ett tag..

https://cdn3.cdnme.se/cdn/6-2/764872/images/2012/pic_199620126.jpg" class="image">


Okej, japp..visst.

Måste lätta hjärtat.
Jag älskar min vovve, och jag vill uppfostra honom på det vis jag vill. Jag tar hjälp från andra, tar åt mig all kritik, men jag vill ändå klara den största biten själv.
Därför är det viktigt för mig att jag hellre går ut 10gånger för mycket med hunden än låter en olycka ske. Det är jag som får lida om jag har en icke rumsren hund.
Det är viktigt för mig att hunden inte går in till huset (vems det än är) före mig.
Det är viktigt för mig att hunden inte tigger. Det är viktigt för mig att hunden kommer på inkallning. Det är viktigt för mig att hunden inte visar aggression mot andra människor/djur, bla bla bla.

Listan kan göras lång, och jag försöker göra mig förstådd. Jag vill bara ha en skötsam hund, och det görs inte över en natt..
Därför blir jag frustrerad när vissa inte riktigt accepterar mitt sätt att uppfostra hunden, min hund.

:(


Söndag.

Jobbat, blivit bjuden på middag hos svärföräldrarna, varit på långpromenad och spelat fotboll med vovvarna hos mamma och pappa. Rätt okej söndag ändå.

Hoppas vädret är lika fint imorgon också!



Lördag var det ja.

Tog mig en kort morgonpromenad med en väldigt envis hund imorse.. Sen var det dags för jobb 12-20, och det är rätt bra med folk! Så vi hoppas att dagen går fort!

Vi blev förresten bjuden på middag hos Calle och Petra ikväll, hur trevligt som helst! Så direkt när jag slutar brassar vi till Bjästa! Perfekt avslut efter en hel jobbdag!


Fredagsmys.

Har jobbat några timmar ikväll och sedan haft fredagsmys hos mamma och pappa. Gjorde något taco-grejs, frukt och morötter, asgott iallafall.
Sen visade jag och Loco mamma vad duktig han blivit på "ligg"!

Är jättetaggad på att börja valpkursen nu som startar i början på Maj. Vi ska träna på bra innan dock, så han inte är helt ute och cyklar då vi kommer dit, haha.
Och jag hoppas innerligt att han gillar agility sedan. För det är så roligt! Vi får dock inte börja hoppa, gå vippbräda eller andra mer avancerade utmaningar förrän han är över året. Men lite tunnlar och slalom-hinder ska vi testa! :D

Nu ligger iallafall jag och ser film medan båda mina gokillar sover. Blir jobb både imorgon och söndag för mig, sen väntar en rätt lugn vecka. Skönt ändå.


Kan tillägga.

Jag kopplar alltid vovven när det är människor omkring, just eftersom han inte är inkallnings-tränad. Men vi har börjat öva inkallning nu, och ska börja på en valpkurs nu i början på Maj.

Jag längtar faktiskt.


Eh?

Vadå får inte gå lös med hunden? Släpper honom på en grusväg som går mittemellan två ängar (ej trafik där) Visst, vad vet jag om vad lagen säger om att ha hunden lös, men kan ju med säkerhet säga att de flesta hundägare släpper sina hundar lösa på promenader.
Så kom inte och säg annat.

Vi har iallafall tränat inkallning och ligg idag. Och hur duktig är han inte? Klarade både inkallningarna ute galant, och gjorde ligg, utan hjälp av oss (brukar dra hans tassar framåt för att få honom att förstå)!
Och det är ju riktigt roligt när han fixar det, så bra dessutom! Gullet!


Sushi!

Lyckade på det med sushi till middag. Sitter väldigt nöjd i soffan nu och inväntar Mannen som talar med hundar.
Har förresten köpt en bok idag med! En valp-uppfostrar-bok. Så medan babe är på gymmet ska vi träna lite smått här hemma.
Vi ska bannemig tämja denna lilla envise spanjor!


Idag då?

Började dagen med en promenad i det underbara vädret med lillen. Dock fick vi ett väldigt dåligt avslut på promenaden! Han sprang ifrån mig... Och turen var ju att att jag var snabbare än honom och kunde springa ikapp honom, men ändå?! Släppte honom på en grusväg bortanför oss och han brukar gå lös där.. Men idag, ja, då vet jag inte vad som hände.
Kan ju säga att jag var en otroligt arg matte där ett tag iallafall.

Sitter därför nu och kollar valpkurser nu. Vi ska anmäla oss till en valpkurs så vi kan börja träna killen riktigt. Det är ju väldigt obehagligt när man inte vet om man kan ha honom lös eller ej.. Fy.

Nu ligger iallafall både Niko och Loco i soffan med mig och sussar för fullt. Själv har jag ätit en god frukost och tittar nu på Project Runway. Har en väldigt härlig ledig dag!


Frulle!

Frukost har blivit jävligt viktigt för mig. Jag klarar inte dagen utan en riktig frukost. Kolla bara gårdagens brakfrukost jag slängde ihop!


Föralltid, älskling.

Fan vad gulliga vi kommer vara när vi blir gamla, älskling!

...hahahaa


Gött, na jävulskt.

Jordgubbar och grädde blev kvällens gofika. Gudomligt.


Haha..

Killen var aningen missnöjd då han fick sitta i buren medan vi åt, haha.


Nöjd ändå.

Körde ett konditionspass idag på Brux. Sprang 5km på 26.28 min, och är rätt nöjd över det! Sen blev det lite mage.
Var riktigt skönt iallafall!

Nu ligger vi i soffan och ser BB, och tar det lugnt. Vi har köpt jordgubbar som vi ska äta sen, ååh!! Som jag längtar, mums.


Promma!

Nu har vi varit på en timmes promenad runt Höglandssjön med Mari och Nelly.
Blåste lite, men var ändå hur härligt som helst.

Nu ligger bebi Loco utslagen på soffan och snarkar. Jag ska passa på att äta frukost och städa lite medan han sussar.

https://cdn3.cdnme.se/cdn/6-2/764872/images/2012/pic_198806694.jpg" class="image">


Uuhh!!!!

Min hund har fisit, i sömnen. Det stinker satan! Allvarligt, det är fan inte nådiga gaser han släpper ifrån sig.
Plus att någon är i tvättstugan och håller på?! Tvätttiden går ut 7!
Bitter tjej här.

Blir att se Scrubs tills personen slutat leva om i tvättstugan, och hundens fanskaps gaser försvunnit.. Godnatt iallafall.


Tårta!

Mumsigt med tårta på jobbet idag!


Mysigt.

Loco la sig och rullade i gräset och njöt av vårvädret! Underbara byracka, puss!


Morgonpigga?

Vi var liiite trötta imorse. Speciellt min lill vovve!


Soligt!!

Jag och Loco har varit ute hela dagen idag. Först en morgonpromenad med mamma och gizmo sen efter frukost och häng i solen tog vi en rask promenad hem igen.
Haft det supermysigt och nu ligger jag och lillen bara och myser i soffan.

Fick förresten elräkningen från december-februari.... Inte roligaste räkningen kan jag lova! Jävla jul, haha.


Jaha...

Pontus tog ut lillen en sväng imorse, och han var jätteduktig och kissade. Sen kom babe in och väckte mig till liv, och efter det gick vi en morgonpromenad till affären.
Loco var jätteduktig och kissade och bajsade! Men vad gör han direkt vi kommer in? -jo, kissar inne....

Frustrerande. Men bara att ta nya tag!

Loco och babe ska till gudfar Mattias idag och då ska det lekas i skogen. Tror Loco kommer vara helt slut när dom kommer hem i eftermiddag!

Nu ska jag ta det lugnt bara innan det är dags för jobb, så hörs!


Fy på oss..

Vi tappade helt bort tiden.. Våran bebi visade egentligen klara tecken på att han var nödig. Och vi satt fast i filmen på tvn.... Och vem kissade inne? Jo bebi Loco.

Förlåt bebo! Imorgon är en ny dag, och vi ska uppmärksamma alla dina vinkar!

För han har varit sjukt duktig hela dagen annars, så det var såå typiskt att VI skulle förstöra hans fina insatser idag.. Imorgon ska det vara helt kissfritt iallafall!


Gosen.

För en gångs skull låg han i sin bädd. Vi försöker träna honom att lägga sig där, och visst, det går.. Tills vi går från soffan/rummet, då är han bak i hasorna som en liten iller.
Han tyr sig väldigt till oss, men kommer aldrig tillåtas att bli sån knähund som blir aggerissiv mot andra människor eller hundar. Det tillåter inte matte!

Vi tränar, tränar och tränar.


Svettig brud!

Tränat en timme nu med älskling. Jag tog i tills jag kände spysmaken i munnen.. Gah.
Men nu känns det bra igen!

Pontus står i köket nu och kokar ris, sen blir det middag och mys resten av kvällen.


Trivsamt.

Loco trivs bäst när han får gosa.


Jag.älskar.dig.

Idag har du varit min i en vecka. Helt klart de bästa elva laxarna jag lagt på något i hela mitt liv.
Puss på nosen, lillen min.

Nu ska jag och älskling lägga oss i sängen. Det vankas jobb för mig hela helgen, så blir myspys hela långa helgen här. As skönt, och precis så som jag trivs bäst!


Älsklingar.

..som var väldigt trötta idag innan middagen. Älsklingar.


Lekalekaleka!

Vi har varit hemma hos mamma och pappa idag och Loco har fått leka av sig med Gizmo. Full rulle hela dagen, supermysigt!


Morning, morning.

Jag har fixat matlådor, diskat, varit ute med lillen två gånger och nu ska jag strax dammsuga.
Varit en rätt effektiv morgon och Loco har varit jätteduktig på sina promenader. Dock har han liiite svårt med att lyssna, och det får mig att tappa tålamodet ibland. Träningträningträning!


Vakna, min lillegris!

Niko och Loco ligger och sussar i mitt knä. Jag sitter ombytt i sängen sen en halvtimme tillbaka och vill bara att Loco ska vakna till liv.. Ska nämligen städa och plocka undan i lägenheten innan Pontus slutar.

Så vakna, Locoooo!


Soffpotatisar!

Fan vad lata vi är idag, haha..

Men nu ska vi göra oss klar för en tripp till gudmor Mikaela, hörs!


Tränat, ju!

Jag tog mig en springtur medan lillen sov i buren hemma. Sprang i ett riktigt bra tempo 3km, sen powerwalkade jag 3km. Kändes väldigt skönt i kroppen efter att ha varit lat nu i över en vecka, haha..

Nu ska jag och Loco gosa ner oss i soffan och kanske ta en tupplur en stund.


Lillen

Vi ba mys!


Snacka sömntutor.

Vi som skulle kliva upp vid 7 imorse... Kvart över 9 kom vi oss upp, haha. Jäkla sjusovare vi är!

Vi har iallafall varit på promenad och Loco både kissade och bajsade ganska direkt, så blev bara en snabbis ute. Men han är så duktig, och jag tror inte det kommer ta alltför många veckor innan han är helt rumsren.
Olyckorna är väldigt få, och det går bara bättre och bättre.
Vi har världens duktigaste lilla spanjor!


Duktigaste grappen!

Nu har vi kommit hem från veterinären. Det gick jättebra och han är fullt frisk! Nu är en av tre saker avbockade på "Loco-listan". Nu ska vi fixa försäkringen eftersom vi fixade intyget idag, sen ska han svenskregistreras såfort hans stamtavla kommer!

Lite struligt är det då han är importerad, men det fixar vi. Viktigast nu är försäkringen!

Vid lunch kommer Sofie hit och vi ska äta kladdkaka och bara umgås. Blir nog supertrevligt!
Nu blir det frukost, puss!


Godmorgon!

Godmorgon säger vi här på Svedjeholmsvägen.

Loco har sovit sin första natt i buren och det gick bara fint. Lite gnäll ibland, men i överlag var han tyst och sov.

Nu sitter jag iallafall bara och väntar på att han ska vakna till så vi får gå en morgonpromenad innan vi ska till veterinären. Går dock lite trögt för pyret att vakna, haha..


Kladdiskaka.

Kladdkaka med glass och passionsfrukt. Gott kvällsfika, japp!


Älskade byracka!

Idag har vi storshoppat till vår lilla Loco. Leksaker, tuggben, godis och sele, och såklart massa godis till kissebebisarna!
Eftersom han haft så problem med att komma sig iväg ut, så testade vi med sele på Reginas Zoohörna och det gick så bra! Inget som drar runt halsen och jag tror både vi och han tyckte det var jättebra.

Nu har jag bakat kladdkaka som vi ska mumsa i oss. Hörs!


Lilla Loco.

Jag ångrar inte en sekund att köpte detta lilla under. Att han är världens kelgris och har en underbar personlighet gör saken bara ännu bättre!


Igår.

Jag och älskling gjorde fruktsallad igår och hade det mysigt. Våran lilla spanjor låg brevid och sussade så fint.

Idag är jag ledig, så jag och Loco tog sovmorgon till 9 och sen gick vi ut och han var så duktig och kissade direkt vi kom ut! Världens duktigaste kille juu.


Foder

Vi ger honom Pro Plan, lamm och ris.
Fick även med 2kg med Royal Canin Junior. Ska jag blanda båda sorterna istället för att, som jag gör nu, ge honom endast det vi har?
Vi pratade med en på Djurmagazinet som rekommenderade Royal Canin French Bulldog, men sa att de flesta foder som innehåller lamm och ris borde funka.
Även om jag vill ge hunden ett riktigt bra foder måste jag tänka liite ekonomiskt också.

Så, vad gör jag? Blanda, fortsätta som nu? Byta foder?
Kan tillägga att han får ca 1dl, tre gånger per dag. Är det för lite? Han är 4 månader.

/vilsen hundägare....


Loco!

Våran lilla gris har nu varit hemma hos oss i tre dagar snart. Han är helt underbar.
Lite småproblem har vi dock med honom, så om någon har några råd vad vi bör/kan göra, säg till.
Han kräks, alldeles för ofta (2 ggr bara imorse), och han vägrar gå ut. Han stretar emot och går inte genom dörren om man inte ger honom godis eller leker med honom på vägen ut (ibland funkar inte det heller..)
Vi vet absolut inte vad vi ska göra, för just nu känns det mest som han lider när vi ska ut.


Iiiih!

Då drar vi och köper vovve!


Underbara skapelse!

Här är några bilder på vår lilla bebis som kommer på fredag!


Vi är med valp!!!

Kanske på fredag, kanske till veckan. Men vi ska iallafall bli med valp!!
Jag är nog gladast i världen, och detta känns så bra!

En liten svart fralla, som ännu inte har något namn! Så förslag tack, haha.


!!!!!!!!

Vi ska bli med hund!!!!!

Ba så ni vet!


Det kommer ordna sig, det gör det alltid.

Jag behöver bara ett svar, ett positivt svar, sen drar jag. Stockholm, fralla, hem och sen är jag hundägare.
Håll tummar och tår!

Förresten, igår när jag kom hem från jobbet fick jag ett paket av babe. Min alldeles egna onepiece! I aprikosfärgat, med korta ärmar. Jag har det ju absolut bäst! Tack igen, babe!

Nu ska jag sova en stund igen, nyss kört mannen till jobbet nämligen.. Men det är alldeles för tidigt att kliva upp än. Puss


RSS 2.0