Kurskväll med (MI)Rakel-gänget!

Kurskvällarna med Rakel och Malin är fantastiska.
Ikväll var det dags igen och vi tränade återigen koppelträning med en skön attityd. Lugnt och fint och mycket fokus på timing och belöning. Tycker vi gjorde framsteg och vi hade en riktigt skön attityd i övningarna! Vi måste dock fortsätta jobba på att träna vid större störningar och ändå kunna hålla samma lugna attityd. Blir liiiite väl jobbigt nu i vissa moment då störningen blir för mycket och vi förlorar kontakt. Men som sagt - Skam den som ger sig!

Sedan tränade vi passivitet inomhus och där måste vi verkligen träna mer. Och som avslut fick vi återigen uppleva ett av Locos små utbrott (som ALLTID blivit mot dobermanhundarna vi kursat med senaste kurserna, så även denna gång). MEN till denna gång hade jag tagit in vad Rakel sa under förra kurskvällen och gjorde som hon visat! Med lite snabb hjälp av både R och M fick jag tillslut den önskade reaktion jag ville ha av Loco.
Detta sätt funkade riktigt bra och jag tvekar inte på att detta kommer hända fler gånger i helgen MEN hellre att det händer där, då jag får sådan grym hjälp och tips.

Jag och mitt pyre är ett grymt team!


Vila

Har vilovecka från träningen nu tills lördag. Har hundkurs varje dag denna veckan, så hunden har hela mitt fokus nu veckan ut. Blir mycket träning och promenader dessa dagar istället!

Idag tog vi en 7km promenad där vi tränade koppelträning och "sida", samt kontakt och mycket fokus på timing och belöning från min sida. Vi var ett riktigt bra team idag och ju bättre det går för oss privat, desto längre kommer vi mot att alltid vara ett fungerande team - även vid jobbiga störningar.
Skam den som ger sig!

Kurs imorgon igen och då ska vi gå med SYTRÅD. SYTRÅD! Känns jävligt hopplöst då koppelträningen inte är vår starka sida.. Men vi går in med huvudet högt och vem vet? Vi kanske överraskar oss själva. Låt oss hoppas på det!


Måndag

Vilade från träningen idag. Var så jävla trött idag både på och efter jobbet så jag somnade på soffan direkt jag kom hem. Sedan blev det en 4.5km lättare pw med mamma runt Högland där vi tränade hundarna lite också. Dock har min byracka så jävla svårt att vara fokuserad på mig när mamma och Giz tränar/leker brevid. Han blir så upp i varv och hetsig, och det är så jäkla jobbigt. Måste tränas på, oh yes!

Men jag gjorde iallafall mer bars ikväll! Fruktbars, utan proteinpulver. Tänkte ha som nyttigt snack och ett plus är att de blev förbannat goda!


Bars!

Mumma! Dessa bars blev riktigt goda och mättande. Kommer vara grymt som snabbt mellanmål!
Jag slog in alla i folie och förvarar i frysen, där de håller i någon månad.


Söndag.

Mysmorgon med proteinpannkakor och frukt, sedan en promenad till staden med pyret för att köpa proteinpulver till vårt bars-bak!
Blev sedan en sväng på gymmet där jag körde ett löppass, blev 2km löpning (hjälpte sedan Pontus att passa på bänkpressen), sedan körde jag drygt 10min på crosstrainern då alla löpband var upptagna. Sedan sprang jag 8km till på löpbandet innan jag körde ett mag-pass! Gick grymt bra idag då benen kändes väldigt lätta vid löpningen och magövningarna gick lättare än tidigare!

Nu är strax grytan klar och sedan ikväll ska vi smaka våra hemmagjorda proteinbars. Tjuvsmakade dem med choklad och NJA! De går ner, men ingen höjdare, haha. Hoppas de med pistage och honung är godare..


Morgonstund har guld i mun.

Står och steker proteinpannkakor till mig och min sjusovande pojkvän. Underbar start på min lediga söndag.


Fredag

Det är fredagkväll och jag har nyss käkat middag. Jobbade från 11-18 och sedan åkte jag på gymmet och körde ett lättare bröstpass samt cardio. Skulle egentligen vila idag med, men ångrar verkligen inte att jag körde ett pass ändå! Och imorgon blir det ben/rumpa med babe efter jobbet! Då ska det göras squats uta' bara fan!
Sedan söndag blir det också ett pass. Förhoppningsvis ett löppass eller intervaller. Blivit lite lat på intervall-delen så måste komma igen!

Förresten, snart har jag klarat första månaden med nyttig mat och träning och jag kan räkna på en hand de få gånger jag ätit onyttigt (popcorn). Lider inte än, även om lite sega ostkrokar lockar ibland. Men kvargsmooties är rena lyxen det med, så jag klagar inte!

Det börjar hända litelite på lillkroppen. Framåt går det!


Härliga onsdag!

Började dagen med havregrynsgröt med gojibär, rågflingor och linfrön sedan iväg till gymmet! Blev ett armpass idag och lättare uppvärmning på 10min (2km). Armpasset gick bra även om det blev lite stressigt med tiden eftersom mamma var med och skulle till jobbet efteråt! Men hann med allt jag skulle, även om jag gärna haft lite mer tid på mig så jag kunde köra fler reps på vissa övningar. Men men! Var så mycket roligare att ha med mamma, så träningen blev bättre bara av det!
Sedan blev det mage, såklart! Haha.

Och nu har jag nyligen kommit in från en och en halv timmes skogspromenad med Giz och pyret! Var jätte härligt och båda hundarna skötte sig jätte fint och lyssnade riktigt bra! Och nu ligger dom trötta och nöjda, en i vardagsrummet och en i hallen. Gullisarna.

Och i eftermiddag händer något kul! FÖRHOPPNINGSVIS! Är väldigt spänd och förväntansfull. Mer får ni veta sedan!


Godmorgon!

Klev upp vid 7 för att sedan åka på gymmet med Mari! Körde först 10 min rask gång och sedan 10 min springning, sedan blev det rygg! Körde marklyft för andra gången i mitt liv, men måste börja med raka lyft pågrund av att jag inte fått in tekniken och styrkan i ryggen än. Jag kör än så länge på ynka 30kg, 3x12. Men några pass till och att jag fokuserar på tekniken ska nog vanliga marklyft också gå att genomföra korrekt! Sedan avslutade jag som alltid med mage.
Ett riktigt bra pass, om än lite kort. Men som sagt, ALL träning är bra träning!

Och sedan var det bara hem och ut med pyret! 1 1/2 timmes skogspromenad med Mari och Nellan vart det. Lite bitigt ute, men solen sken och det var så otroligt vacker efter skoterlederna och uppe vid Hamptjärn så lite kyla gjorde inget!

Denna tisdag kunde inte börjat bättre.


Kvargsmootie!

Japp, smootien är gjord på bara frukt och kvarg. Sedan är det bara att höfta lite av varje grej, klart! Galet gott och nyttigt!


Smootie!!

Tredje smootien idag. Bästa kvällsfikat på länge - kvargsmootie gjord på mango, apelsinsaft, passionsfrukt och kanel!


Rompa!

Idag blev det 2min uppvärming på löpbandet varav 20 min springning på nivå 11 första minuterna, sedan nivå 12 sista 7-8 minuterna. Några hundra kalorier blev det och efter det blev det rumpa/ben, men blev mest fokus på rumpan idag faktiskt. Brände gott i rumpan när jag var klar! Sedan blev det mage, där jag inte riiiktigt körde så hårt som planerat. Men det var pågrund av att benpasset tog så lång tid som jag kände mig lite less. Men vad gör det? I överlag ett riktigt bra pass!

Nu har jag nyss käkat middag iform av lax med fetaost- och pestotäcke och sallad. Gjorde en hallon/mango-smootie till mellanmål efter träningen också. Svin gott!
Är rätt fullproppad nu så ska lägga mig och slöa i soffan med pyret nu och se tv. Härlig start på veckan!


Gött!

Ett riktigt jäkla bra pass igårkväll med babe! Söndagar är egentligen cardio-dag men kände för att köra bröst och rumpa igår just eftersom Pontus var med! Vi tränade lite mer än 1 1/2 timme och det gick jävligt bra alltså!
Så idag taggar jag ben/rumpa, cardio och mage!

Vi fick förresten en mixer i förlovningspresent av Pontus föräldrar så jag gör kvargsmooties både till frukost och kvällsfika nu om dagarna. Nu på morgonen blev det en riktig fettförbrännings-smootie med mango, annans, papaya och massa kanel!! Så jävla gott!


Vecka 3

Snart är min tredje vecka med bättre mat och träning avklarad. Och än så länge går det galet bra både med träningen och maten. Visst, vi köper mat för mer än dubbelt av vad vi brukade köpa mat för. Men istället planerar vi våra måltider, veckohandlar och åker inte och gör onödiga småköp. Och jag försöker tänka att - Ingen träning är dålig träning.
Det spelar ingen roll om jag bara springer 30 min, tar en långpromenad eller skippar mage någon gång. Vad jag än gör, vare sig 150% eller 75%, är bättre än ingenting!

Denna gång försöker jag nå mina mål på ett realistiskt sätt. Inga dieter, inga måsten, inga ouppnåeliga mål. Träna 4-5 ggr i veckan och äta FRUKOST, LUNCH och MIDDAG varje dag, och gärna några mellanmål. Kommer gå fin fint dethär!


Puuh..

Klev upp tidigt som sagt och gick ut med hunden.. Kallt som fan och det blev bara drygt 3km, sedan var både jag och pyret mer än nöjda! Så fruktansvärt kallt det var!
Och pyret är verkligen inte på humör att gå ut dagar som dessa. Han låg ihopkurad i sin bädd i godan ro trots att jag stod och ropade på honom vid dörren. Han tittade inte ens på mig, haha.

Sen hann jag köra ett långt gympass idag efter jobbet också! Blev först 20 min löpning sedan armar! Nästa vecka tror jag bannemig att jag kan öka på triceps! Är inte långt ifrån nu att jag klarar xantal kilon till! Okej... Alltså, jag är inte stark.. Tränar många gånger på lättare vikter än många både mycket äldre än mig, och mycket yngre.
Låter ju som världens biff genom hur jag skriver, haha.. Men så är inte fallet!
Men efter armpasset blev det som alltid mage som avslutning!
Och efter nästan 2 timmar på gymmet var det bara att åka hem och börja laga både middag till mig själv och matlådor! Puuh.. Nu tänker jag strax göra en smootie, sedan bara gosa ner mig i soffan med pyret.


Godmorgon!

Är uppe med tuppen idag eftersom jag lovade Pontus att jag skulle fixa min supergröt till honom nu på morgonen. Så nu har jag nyss ätit frukost och funderar om jag ska gå ut på en promenad med hunden. Har ju några timmar på mig nu innan jag börjar jobba!


Duktig med stort jävla D

Fick soppatorsk på parkeringen imorse så fick bli en promenad till gymmet där jag sedan körde 20 min cardio och ett bröstpass! Blev såklart också mage på slutet av passet och blev glatt överraskad över min prestation idag!
Sedan promenad hem då det blev en större brunch eftersom jag inte åt frukost innan gymmet.
Sedan blev det över en timmes långpromenad i skogen med älsklingspyret! Sjukt härligt ute och ännu underbarare är det att skoterlederna ovanför oss är perfekta att gå efter!

Imorgon laddar vi jobb och sedan ett förhoppningsvis grymt armpass!


Träning

Igår körde jag rumpa/ben och det gick sådär. Glömde mina hörlurar så fick träna utan musik.. Gick tungt, men genomförde passet och idag känns värken både i rumpan, benen och ryggen! Inte som efter förra veckans pass, men tillräckligt iallafall!

Och idag blir det inget gym. Blev så stressigt efter morgonpromenaden så kände att det får vänta tills imorgon! Då blir det ett långpass med bröst och rumpa! Längtar redan PLUS att jag är ledig! Grymt!

Jag måste verkligen få lite pump på mina rumppass!! Lillröven ska fan vara dödssnygg innan sommaren!!


Helgen.

Helgen har gått och vi har haft det underbart mysigt. Fredag blev lugnt, tränade, fixade käk och sedan kom Lisa förbi och umgicks. Lördagen drog vi till Sundsvall och gick på XXL, Usports, Birsta och Stadium. Köpte träningskläder, fikade och myste sedan åkte vi hem. Då bjöd jag babe på oxfiléplanka på Il Romanos, där även hockeymatchen visades så det var ju perfekt!
Sedan på söndagmorgon gav jag älskling frukost på sängen och sedan åkte vi och tränade. Himla härligt och jag tog MILEN på en timma!

Fantastiskt mysig helg har vi haft, jag och min fina.


Appen!

Appen heter ShapeUp! Grym!


Räkna och räkna

Idag tänkte jag att jag skulle räkna allt jag äter under dagen! Har ju min älskade våg så jag väger varje liten grej jag stoppar i mig och räknar även av kaloriförbrukningen på träningen jag gör under dagen.
Ganska intressant!
Än så länge har jag bara ätit frukost och lunch samt 30 minuters skidåkning med hunden, men snart blir mellanmål innan jag åker mot jobbet!


Godnatt

Det är alldeles för sent och jag borde egentligen sova! Men legat och kollat alla möjliga hemsidor efter träningskläder och skor, kollat träningsbloggar och letat recept. Hittat massor, så tummen upp för det!
Och på tal om träning, jag vägde mig idag (VET, jag är en kontrollfreak) och jag är nere på min målvikt! Efter frukost och en redig lunch ställde jag mig och vågen visade 50,1 och FÖRHOPPNINGSVIS är jag under 50-sträcket på tom mage. Så jävla skönt! Men nu ska det lilla jag har på min kropp bli muskler och några kilon ska på denna bebis-kroppen!
Även om jag älskar att jag är nere på denna vikten vet jag att mitt leverne inte varit hälsosamt senaste tiden och det är inte konstigt att jag gått ner med tanke på hur lite jag ätit senaste månaderna. Men nu blir det mer träning och bättre matvanor!

Och jag som alltid tyckt skit-smala lår och nästan sjukligt smala kroppar varit snyggast. Men insett på senare tid att jag inte vill se ut så! Jag vill ha muskler! Speciellt på benen. Det är så jävla snyggt med lite kött på benen och en fast röv! Jag tänker göra squats tills jag stupar om det är det som krävs! Varje måndag tänker jag döda mina spindelben, åh! Längtar redan, haha!


Kvällsgott!

Slängde ihop en sats med basilikakex med pesto ikväll och till det vindruvor och en god brie.

Kexen:
3dl fint rågmjöl
3tsk pesto
1tsk socker
1tsk bakpulver
1/2dl vatten
Några kvistar basilika, finhackade
1/2dl havssalt (jag tog mindre)
1/2 msk olivolja

Blanda ihop, kavla ut, avsluta med kruskavel. In i ugnen 5min på 250 grader (eller lite mer), KLART.

Skönt att kunna slänga ihop goda kex där man vet exakt vad de innehåller på 5min! Och någon dag framöver ska jag slänga ihop nötkex bestående endast av nötter och äggvita!


En dag i taget!

Armarnas tur idag! Biceps och triceps och avslutade med mage, som alltid! X antal magövningar efter varje pass kör jag, och jag börjar alltid passet med någon sorts cardio. Senaste dagarna har det blivit lättare intervaller på 10 min (ca 150kcal och uppåt).
Kändes otroligt skönt i kroppen efteråt och nu blir det middagslagning och försöka städa lite. Är ju ledig idag så måste försöka vara effektiv!


Sjukligt ont!

Jag har sådan sjuk träningsvärk i mina ben och rumpa att jag knappt kommer ur sängen! Satans skönt dock också måste jag säga, bara av att veta att passet i måndags verkligen tog!
Igår iallafall gjorde jag kotletter, potatis, sås och sallad till middag! Inte världens nyttigaste mat, men gott var det!
Receptet på exakt hur jag gjorde finns på Google! Det var ett recept från Per Moberg på fläskkotletter med champinjonsås och potatis. Kolla in det!

Och idag tog jag sovmorgon och började dagen med en skål havregrynsgröt med rågflingor, pumpakärnor, linfrön, solrosfrön och blåbär. Smarrigt! Och nu blir det långpromenad med pyret innan jag drar på gymmet och kör armar.. Känns tungt, men men!


Hemskt mycket hej.

En vecka sedan jag bloggade, tror jag? Har iallafall börjat det nya året helt perfekt! Tog mig i kragen och sedan tisdag förra veckan har jag tränat varje dag förutom lördags. Har numera ett veckopass med gymträning mån-fre och intervaller på söndagar! Riktigt härligt och börjar få igång motivationen!

Och jag har kört GRYMMASTE ben/rumppasset idag! Så jävla jobbigt men tur var att jag hade bästa babe som följde med och var min personliga tränare! Och varje måndag ska detta pass få döda mina lår och min rumpa, gosh!!


Första januari och löften.

Pigga idag? Vi tog sovmorgon, men sedan pigga och glada! Tog en tur och tränade hunden, sedan storhandling och gym-debut för året! 2013 ska bli mitt år! Mitt hälsosamma och nyttiga år. Fan ta alkohol, fet-mat och lathet. Nu ska jag, med hjälp av babe, komma igång ordentligt!
Imorgon står väckaren på 07.00 och då blir det promenad för att sedan dra min feta röv till Energihuset. Där kör jag första månaden, innan jag vågar sätta min fot på Brux bland de riktiga grabbarna! Haha.

Nyårslöften?
- Äta nyttigare och mer regelbundet
- Träna 4ggr i veckan plus promenader med hunden
- Spara mer och slösa mindre
- Uppskatta det jag har
- Köra en lydnadstävling med hunden
- Njuta av livet


RSS 2.0