I.love.you


Skogsvandring!

Jag och Mari åkte och skogsvandrade med hundarna från Sandlågan och långt in i skogen! Vi var ute i 2 1/2 timme och hundarna fick springa fritt hela tiden! Snacka om lyckliga jyckar!

Var galet härligt, och i slutet av vår lilla vandring satt vi oss på ett litet berg och fikade! Så himla härligt!


Svar.

Jag har lagt ut runt 11tusen på kurser, kastreringen och tillbehör till hunden. Sen gick ju hunden på 11tusen också. Men värt varje öre!


Hundägare.

Jag har varit hundägare i 6 månader och det är det bästa beslut jag någonsin tagit.
Jag skaffade en franskbulldog, för att jag ville ha just den rasen. De är envisa, inte dumma, bara jävligt envisa. Ger du dem ett kommando måste du vara bestämd. Du kan få respons men du kan lika gärna bli nonchalerad, och då gäller det att vara med och visa vem som bestämmer.
De är även väldigt matte/husse-kär och visst, det är mysigt och ganska härligt att ha en liten följeslagare efter sig. Men det kan slå över så lätt och övergå från gulligt följe till vaktande. Vilket det gjorde för Loco. Där kom min lilla bebis till att bli ett litet monster istället. Och där och då fick jag uppleva rasens styrka och envishet på en helt annan nivå. Och från den dagen insåg jag att jag var tvungen att bli en ledare, och låta min hund vara en hund. Inget annat.

Men jag sket och skiter fullständigt i folk som sa och sagt att jag var dumdristig som skaffade just en franskbulldog som första hund. För det var en fralla jag ville ha, en utmaning och det var så det fick bli.
Och utmaning fick jag, med råge, men jag ångrar ingenting. De femsiffriga beloppen jag lagt ut i kurser, kastrering och saker är inget jag saknar eller velat lagt på annat. Det har varit värt varje öre.

Jag tog en risk med att skaffa en hund, speciellt nu då jag även tog på mig en sådan stark ras som franskbulldog. Men jag klarar det. Jag har engagemanget för att ge min hund det bästa. För mig finns det inte någon annan utväg från problemen än att fixa dem. Och jag och Loco går framåt hela tiden och jävlar vad bra vi är, seriöst.

Tveka aldrig att skaffa er en bästa vän, så länge ni vet att vad som än sker och vilka problem ni än kan få med hunden, att ni aldrig ger upp. Engagemang och vilja har varit min drivkraft dessa månader och utan det och mitt tålamod hade jag nog redan omplacerat Loco.
(okej, det handlar om 6 månader.. Det är ingenting egentligen. Men det har varit intensiva månader och jag vill dela varje minut av det)


Härligt att se!

Igår tog jag min mammas kompis hund och Loco på en tränings-promenad. Körde inkallning, stannade tvärt och bad dem sitta, ögonkontakt och när vi kom hem på gården tränade jag Locos passivitet.
Han fick sitta på ett ställe medan jag och zac rörde oss långsamt, snabbt och ibland joggandes runt honom. Det blev en prövning men gick riktigtriktigt bra! Loco satt still 95% av tiden och till och med när zac gick fram till honom och snusade satt han bara helt still och tittade. Min stjärna!
Och de lekte superbra också, utan varken morrande eller mothugg från Loco. Så idag efter jobbet blir det definitivt mer passivitets-träning och inkallning med störning.

Det går bra nu, jepp!


Fredag och jobbhelg.

Idag är det fredag och jag har min jobbhelg. Känns helt okej ändå faktiskt. Har så pass bra tider hela helgen så jag ska absolut inte klaga!

Tog iallafall strax en över timmes skogspromenad med Mari och Nelly imorse och satan vad kallt det börjar bli på mornarna nu.. Usch. Men väldigt uppiggande var det att vara uppe i tid och hinna med lite innan jobbet!

Loco älskar förresten mattes nya påhitt att kasta maten över golvet! Jaga mat är ju superkul, woho!

https://cdn3.cdnme.se/cdn/6-2/764872/images/2012/pic_505c1f9bddf2b3563d0020ee.jpg" class="image">

https://cdn2.cdnme.se/cdn/6-2/764872/images/2012/pic_505c1fb5ddf2b3564d00222b.jpg" class="image">

https://cdn2.cdnme.se/cdn/6-2/764872/images/2012/pic_505c1fb99606ee778f9369ed.jpg" class="image">


Torsdagsmys.

Haft en superhärlig ledig dag idag. Klev upp halv åtta, gick en och en halv timmes skogspromenad med mamma sedan har jag storstädat hela lägenheten och duschat Loco, varit och tagit bort hans stygn och klippt hans klor. Så nu är lilla köttbullen riktigt fin!

Hann även med en långpromenad till tillsammans med Mari och Nellson! Sjukt skönt och nu kan jag lägga mig till ro i soffan och tillbringa resten av kvällen där.


Köttbullen.

Lilla köttbullen min och jag tog en lång och härlig promenad med mamma och Gizmo imorse igen! Gick otroligt bra och blev även idag mycket lös-träning och inkallning.
Nu väntar jag bara på att middagen ska bli färdig, sedan blir det en långpromenad med Mari och Nellygumman i det fina höstvädret.


My family.

"Todo para la familia"

Ja, allt för familjen. Allt för min lilla fina familj. Jag älskar er.


Locopoco!

Allt detta tjat om mitt pyre va. Ni börjar bli less, eller hur? Men jag vill kunna bläddra tillbaka och se hur jäkla långt vi kommit. Blir glad varje dag!


Mattes älskling!

Jag älskar dig lillpyret!!
Idag har vi både gått en långpromenad med Mari och Nelly, sedan en promenad till Hörnsjön med mamma och Giz. Hade Loco lös hela promenaden vid Hörnsjön och tränade massa inkallning och han satte det VARJE gång! Det var inga störningar omkring eller möten, men mitt i leken med Gizmo fick jag kontakt iallafall. Det kändes bra i mattehjärtat!
Och vi lekte med dom på gården efteråt och Loco, som aldrig brukar låta Gizmo komma nära "hans" saker, satt och tittade mig i ögonen och sa inget då Gizmo satt brevid iväntan på att jag skulle kasta bollen.
Mycket mer positivt hände idag också, men orkar inte gå in på detaljer!
Kan summera denna dag som än så länge helt underbar, då jag har världens bästa jycke!


Kursdags!

Kursdags nu igen då! Helgkurs hos superduktiga Rakel och Malin rättare sagt.
Jag gick in med högt huvud, och det gick bra. Jobbigt att alltid ha klassens värsting, så att säga. Vi har kommit så långt men har fortfarande en lång väg att gå. Men inspirationen är på topp och idag har vi fått lära oss mycket nyttiga övningar som definitivt kommer att komma till användning!

Jag är så glad, så glad. Trots att vi fick träna lite på avstånd ett tag idag, han skällde, drog, tvärryckte i vissa störningssituationer, fick utbrott på vissa hundar MEN vet ni? Han lyssnade riktigt bra på nej-träningen, bra ögonkontakt, relativt bra koncentration trots hundar omkring, låg avslappnad runt hundarna.
Vi hade en 50/50 dag idag kan man säga, imorgon satsar vi på 40 negativt och 60 positivt, ha!

Morgonpromenad med träning imorgon sedan ännu en heldag med STÖRTSKÖN träning!


Mattes pyre.

Jag kämpar, gråter, sliter mitt hår i frustration..tills nu. Nyss. Nyligen.
Glädjen, lyckan, leendet man får efter att man lyckats. Så känner jag nu.

Ett intensivt halvår har vi haft, minst sagt. Med fighter, tårar och ge-upp-tankar. Men idag, efter vår tionde kurs hos Susanne, kände jag att 'jäklar vad vi gjort det bra. Se hur långt vi kommit'.
Jag har fortfarande en lång väg kvar, men hela jag blir starkare av varje framsteg vi gör och gjort.

Nu har vi för första gången sen valpkursen, en kurs ihop med andra hundar i helgen och jag tänker gå in med huvudet högt!


Middag!

Förstår ni hur gott detta var?!


You and you and you and us.

Har haft en görmysig dag. Pontus väckte mig med massa pussar, och vid lunch åkte jag till stan för en lunchdate med honom. Blev buffén på King Square!

Han kom nyss hem, pussade på mig, och åkte igen. Han jobbar hela dagarna nu för tiden. Alltså, hela dagarna.. 08.00-23.30 för att vara mer exakt.
Tur vi har hela helgen på oss tillsammans = hellediga!!


Godmorgon!

Det är onsdag och jag är redo för en morgonpromenad! Inte tränat sedan i torsdags (utöver pw's) och det känns så dåligt gjort av mig! Känner mig värdelös. Så nu, eftersom det blåser så inåt helvetet, ska jag ut och springa eftersom hunden vägrar gå i sånthär väder. Blir en tur runt svedjeholmen! Ska fixa det!

Återigen, godmorgon!


Gudomligt.

Jag har varit jävligt duktig med maten sen jag började i onsdags. Fyra-sex mål varje dag, mycket sallad, protein och tagit långa raska promenader varje dag och imorgon blir det gymmet!
Kör absolut inte stenhårt, men de stora målen får inte skippas!

Har iallafall nyss ätit middag iform av kyckling, sallad och keso! Det var lika gott som det ser ut, lovar!
Och nu ligger jag med tända ljus i vardagsrummet och bara tar det lugnt. Härligt avslut på en jobbhelg!


RSS 2.0