Seriöst..

Susanne, hundcoachen jag ska börja gå hos, är sjuk. Minst en vecka kommer kursen framskjutas.
Jag känner mig så jävla dålig, jag kan inte behålla lugnet och ingenting känns just nu bra.
Han är så jävla stark, har sån vilja och jag kan inte kontrollera hans dominanta beteende. Inte ens gåendet i koppel går framåt..
Jag vet inte vad jag ska göra. Jag behöver ju hjälp, och även om det bara är lite över en vecka tills vi får köra igång, känns det som en evighet bort.
Han är så oförutsägbar, och har till råga på allt börjat sticka ifrån mig såfort en störning dyker upp. Vilket i sin tur menas med att jag inte kan ha honom okopplad. Och lydnadsträningen blir väldigt mycket krångligare då..
Och dominansbeteendet blir värre - och svårare att kontrollera.

Jag är galet less på detta. Känner mig som världens sämsta matte. Vet ju att det bara är jag som kan ändra detta. Känns tungt nu - jävligt tungt.


Galet.

Insperationen är på topp, tack vare Elles.devote.se!
Hennes lägenhet är fantastisk och detaljerna i hennes inredning grymma. Så jag tänker tamefan ta tummen ur och spara många tusen, för denna tid nästa månad blir det en tripp till Ikea och inhandla nytt, nytt, nytt.
Bl.a en säng, nytt soffbord, lampor, KANSKE matbord och stolar och annat nödvändigt.
Nu ska det fan bli riktigt fint här hemma!


Vikt?

Jag vägde mig idag, och jag har gått ner men inte fan vart jag glad. Nä, för det är bara förlorade muskler jag såg vara borta från vågen. Nästan 5kg har jag gått ner sedan Januari, men det känns någonstans ändå inte bra.
Det är ju mina muskler som försvunnit.. Ångest!

Måste.på.gymmet! Fan.


Bloppis?

Vi har en heldel saker att sälja här hemma. Förrådet är fullt, och jag har seriöst inte en aning om vad hälften är. Så imorgon tänkte jag gå igenom mycket av det vi har där, och lägga ut här på bloggen.
Det kommer vara bl.a kläder, lampor, sängkläder, ljuslyktor, prydnadssaker, m.m. Hoppas jag får iväg något iallafall!


Sadface.

Tung eftermiddag. Känslorna svämmar över och jag känner mig inte lycklig, inte alls.

Sista tröga timmarna på jobbet nu sen invänta morgondagen då både skallen och kroppen ska få jobba bort alla jobbiga känslor och tankar.


SÖNDAG

Blev en lång sovmorgon idag, sen upp och ut med pyret i det underbara vädret.
Efter det gjorde jag en galet god brunch och satt mig ute i solen. Så jäkla härligt!


FREDAG.

Har haft en sjukt härlig kväll med fina människor, vattenpipa och massa gott! Vi har suttit ute sedan nio, spelat musik och bara pratat. Sommarkänslorna är på topp kan jag ju säga!

Ska ta och sova nu och ladda inför min jobbhelg. Löningshelg och allt..


UTEPLATS!

Idag har jag städat uteplatsen och när jag ändå var igång tvingade jag med babe på Jysk och köpte nya dynor, en förvaringslåda och en vaxduk! Nu ska bara duken fästas i bordet, sen tycker jag uteplatsen är så sommar-redo den går att få!

Eftersom dynorna (tråkigt nog) är lite försmå, speciellt för soffan, så kommer jag nog piffa till de tomma sidorna med kuddar och filar! För FÖRHOPPNINGSVIS kommer det tillbringas mycket tid där under sommarens kvällar! Längtar!


JOBBIGT.

Igår kände jag mig desperat. Alla "små fel" som min hund gör stör mig och jag vet ju att jag är den enda som kan förhindra dom. Jag måste bara veta hur.
Tog kontakt med en kvinna som har individuella kurser, så man kan fokusera på just den hundens problem. Åkte dit idag och fick klargjort för mig att han har större problem än jag trott. Det handlar om fixering, dominans och tendenser till aggressivitet. Sant, ja.
Och såklart hans ålder - trotsålder.

Jag vet att jag inte kan fortsätta gå lydnadskurser, inte utställningar och knappt socialisera med andra hundar om inte hans problem tas på allvar. Därför ringde jag henne - Susanne!

Jag måste fokusera bara på min hunds problem, och kände att hon kanske är lösningen. Det är jätteviktigt för mig att min hund är stabil och att jag vet vart jag har honom. Och så är inte läget nu!

Så nu gäller det att vara konsekvent. Jag har enormt mycket att jobba med!



NYTTIG BRUD.

Idag handlade vi för närmare tusenlappen. Men det blev görgod mat!
Och nyttigt!
Längtar redan efter morgondagens middag! Hemmagjord grekisk pytt!

Och kolla in kvällsfikat! Mangosmootie med kanel och mörk apelsinchoklad!


Idag är idag imorgon tar vi då.

Varit i stan idag, fikat med Mikaela och gått runt med pyret. Bara njutit av solen och min lediga förmiddag.

Men måste få berätta en grej som hände idag. Jag och Loco satt i hamnen, han såg en skugga i glasdörren på Bellas och skällde. Gick en stund, skällde igen. MEN SEN! Då gick stans (enligt mig) största idiot förbi och jag kan med handen på hjärtat säga att jag hatar honom, och då drog hunden igång! Skällde, morrade, drog och vägrade ge med sig förrän han gått helt förbi. Och samma sak hände VARJE gång han var i närheten. Det passerade affärsmän, ungdomar, folk som kom fram och vill se han och andra människor satt i närheten hela tiden, men då kunde han låta lite men han lugnade ner sig ganska direkt, sen förblev han lugn.
Men inte när just HAN gick förbi. Och värre blev det. När han och hans vänner satt sig några meter bortanför oss så började hunden igen. Och han gav sig inte! Han skällde, stirrade, morrade och gav sig inte! Fixeringen var ett faktum, och hur mycket jag än sökte hans kontakt fick jag den ej. Slutade med att vi gick.

Men till saken är, varför detta beteende? Gav jag kanske några signaler att "honom gillar jag inte" och hunden kände av? Låter ologiskt. Fast, lite roligt var det såhär i efterhand att det var just honom, och ingen annan, som Loco hyste agg mot!
Skämtosido!

Jajust, imorgon åker vi och påbörjar en individuell kurs med honom för att få mer hjälp med hans hundproblem! Jag börjar känna mig lite hjälplös då det just nu känns som om pyret verkligen går åt fel håll. Problemen har blivit mer regelbundna, och han fixerar sig i mer saker. Det är jobbigt, så j-o-b-b-i-g-t.


TIPS?

Imorgon ska vi storhandla och jag behöver tips på billig och BRA mat.
Jag funderar på mycket sallad, keso, fetaost, köttfärs, fisk, grillad kyckling, frukt, nötter, parmaskinka, kex och mörk choklad.
Blanda nyttigt och "onyttigt" så jag inte blir less direkt och trycker en påse chips ba sådär.
Blir såklart vanlig mat till mannen, såsom korv, köttbullar, pasta och bacon! Undra om matkontot kommer överskridas? Haha.


Helvete?

Blir spyless. Jag snuvar, nyser, har kliande ögon och min näsa är fan nya Niagrafallen! Pollen? Vet ej.
Men det är jävligt irriterande, och det blir värst när vädret är som idag, FINT.


MYSER.

Ligger i soffan och myser med mina knattar.


Gårdagen.

Igår blev det en lång skogspromenad på en timme och fyrtiofem minuter, sen en lång frukost innan valpkurs nummer tre drog igång!
Vi tränade inkallning, ensamträning, FÖRSÖKTE oss på den nya rätta sidoplaceringen, testade Locos bollproblem och gick små promenader tillsammans och skapade kontakt med vår hund kring alla andra.
Det gick faktiskt riktigt bra, men som alltid, blev min hund galen bland de andra hundarna. Skällande, buffande och dragande.. Börjar bli enerverande men det beteendet måste bort!

Sen blev det jobb hela tre timmar, haha..


Tvättvikning.

Fick "hjälp" med tvättvikningen idag. Puss pyret!


NU JÄKLAR.

Imorgon SKA jag upp tidigt och ta en långpromenad med grisen! Vi har blivit lite dåliga på att kliva upp i tid nu på slutet.. Båda är såna sjusovare, haha.

Och jag måste komma igång med gymträningen igen! Går ju en rask promenad minst en timme om dagen, men måste tighta till mina muskler mer. Så OM jag hinner ska jag försöka ta mig på ett gympass i helgen. Eller jag SKA, bannemig. Måste få med mig Pontus då, han är bäst på att peppa en!



PROMENAD.

Imorse tog vi en promenad med Emelie och hennes kompis! Det blev nästan ett hunddagis, haha.. Två staffisar, en rottis, en finsk lapphund och mitt lilla monster. Men det gick bättre än väntat! Inte alls mycket buffande eller dragande. Han var superduktig!

Sen har vi storhandlat och hämtat Mattias. Och lite senare ska jag och pyret till hundtorpet och träna lite! Hoppas att Mari och Nelly vill följa bara!

Förresten!! Jag tackar gudarna för att mina långpromenader och den lilla gymträning jag kör gett resultat! Jag har nog aldrig känt mig så fit som jag gör nu! Så jäkla skönt, haha.


Jobbigt.

Har det jobbigt i huvudet just i denna stund. Klockan närmar sig halv ett på natten och jag ligger och tänker.

lika bra att sova kanske, hörs.


TISDAG.

Varit på hundtorpet idag med Mari, Pontus och Mange. Vi tränade lite lydnad, tränade Locos lilla hundproblem och testade även agility!
Kan ju inte säga att Loco skötte sig sådär super bra. Väldigt mycket skällande och dragande, men vi gjorde som vi blivit lärd och med träning ska detta nog gå vägen tillslut! Var väldigt mycket hundar, skällande och buffande från alla håll och kanter, med andra ord, perfekt träningsmiljö för hans problem! Så mina lediga tisdagar är härmed uppbokade för hundtorpet!

Men vet ni?! Vi körde som sagt lite agility, och killen var ju superduktig! Hoppen, tunneln, A:t och slalom körde vi, och han fixade allt med lite pepp och hjälp! Så på torsdag ska vi upp på torpet igen och träna lite mer lydnad och agility. Detta är så kul, åh!!


Valpkurs!

Idag var det valpkurs igen! Och vet ni? Pyret var rakt duktig! Lite buffande och skällande såklart, men vi gjorde som vi blivit lärd och snacka om framsteg! Han lyssnade på mig, hade ögonkontakt och tog till sig rättelser väldigt snabbt. MEN i en övning tror jag ivern tog över. Där tappade jag kontrollen om honom och blev väl lite less varpå han tog över lite, men det tog vi snabbt igen när vi alla gick en gemensam promenad och pyret återigen visade sig från sin bättre sida!
Nu har vi massa rolig träning framför oss under veckan, och förhoppningsvis fler framsteg!

/glad matte!


COOLASTE KILLEN I STAN.

Loco blev pimpad idag, minst sagt! Snyggsonen vår!


GODISDAGS!

Pontus hade skinka och våra små knattar blev som galna!


Okej, jag behöver pepp!

Min hund, min lille envise spanjor, har idag visat sitt dåliga beteende igen. Vi åkte till Pontus kompis och dom har två hundar, en liten lurvig sak och en schäfer. Iallafall, direkt vi kom in, började deras lilla skälla, och Loco drog igång.
Han blev galen, skällde, skällde och skällde. Och nu till det väsentliga!
Jag gör precis som tränaren på valpkursen visat. Jag lockar med honom en bit bort med rösten eller godis och berömmer honom när han släppt fokus på de andra hundarna/människorna. Sen gör vi ett nytt försök med att låta dem ses, går det ej, lockar jag honom igen tills han släppt fokus. Sen försöker vi igen, och så fortsätter vi tills han lugnt kan närma sig hunden utan att skälla.
Skäller han, gör vi om samma visa igen.
Förstår ni?
Och jag har bara testat detta RIKTIGT två gånger, en på valpkursen (då tränaren visade det) och idag. Och det gick okej, inte bra och inte dåligt. Men jag skulle gärna vilja höra av er (som haft liknande problem) hur ni gjorde med er hund under dessa situationer.

Jag kämpar med vårt lilla pyre varje dag och jag tänker lägga ner hjärta och själ i hans uppfostran. Vi ska fixa detta! En månad har gått sedan vi hämtade honom, och på den lilla tiden har han NÄSTAN blivit rumsren, han stannar innan man går ut/in genom dörren (med/utan tillsägelse), lyssnar halvbra på inkallning. Det är små framsteg, och vi går framåt hela tiden!


Pyret mitt.

Killen är 5 månader gammal och vi har haft honom ganska precis 1 månad. Så vi ligger i med träningen mycket pågrund av hans "höga" ålder.
Vi har en hel del att lära och det som är viktigast nu är att han blir rumsren.


Pyret mitt.

Killen är 5 månader gammal och vi har haft honom ganska precis 1 månad. Så vi ligger i med träningen mycket pågrund av hans "höga" ålder.
Vi har en hel del att lära och det som är viktigast nu är att han blir rumsren.


HÅRET.

Känner mig lite som en liten pojke, men gillar det skarpt ändå.
Blir att färga det riktigt kallt nästa fredag, och jag längtar så tills dess!




MYSER.

Jag och Loco kravlade oss upp strax efter åtta och tog oss en långpromenad bort mot Hägges. Men på vägen stannade vi och tränade lite lydnad och apport! Gick väldigt bra, och jag TROR han börjar förstå lite.
Sen har jag städat lite, ätit frukost och just nu myser jag och det lilla snarkande pyret i soffan.


KLICK.

Jag ska köpa en klicker. Verkar både som en rolig, och intressant träningsform för vovven! Men innan jag ger killen något mer att tänka på ska vi gå några gånger på kurserna först.
Vill ge honom möjlighet att lära sig grunderna i lydnaden först, sen kan vi utöka eftersom.
Men en klicker ska införskaffas rätt snart så vi kan testa någongång då och då iallafall. Känns dumdristigt att inte "presentera" den för honom förrän efter kurserna.. Så, om ett tag startar vi klickerträningen! Pepparpeppar!



LUGG!

Jag har klippt mig förresten. LUGG!
Känns aningen ovant, men gillar det!


SKOGEN.

Tog en och en halv timmes skogsrunda med Mari och vovvarna imorse. Vädret var väldigt fint så det var superhärligt!

Och nu har jag nyss ätit frukost. Lyxfrukost dessutom! Och ska snart bege mig till jobbet.





BUBBEN.

Efter dagens skogspromenad var vi bara tvungen att duscha lilleman, så jag åkte och köpte schampo och balsam på djurmagazinet och även en leksak vi ska träna apport med!

Han var inte världens lyckligaste som var tvungen att duscha kanske. Men still stod han och bara var allmänt duktig!


SKOGSPROMENAD!

Idag har vi gått massor! Först en härlig morgonpromenad till staden sedan en skogspromenad på 6km med Mari och Nelly! Vi hade med oss fika och satt oss vid ett vindskydd uppe på berget och fikade, supermysigt! Och jag tror vovvarna tyckte det var jättehärligt också!
Seriöst, jag ångrar inte en sekund att jag skaffade hund. Det är så jävla givande! Även om jag igår var mer nedstämd än någongång tidigare. Men alltså, jag blir lycklig i hjärtat varje dag jag ser honom. Underbara jäkla varelse!

Och förresten, idag har vi tränat stenhårt på hans socialiseringsproblem och okej, vi gjorde inga direkta framsteg men jag såg små mönster av när och hur han betedde sig som gårdagen. Jag vill på ett vis att han ska visa sin dåliga sida mer regelbundet nu, så vi ständigt får träna och förmodligen se små framsteg hela tiden. Vi kämpar på, killen och jag. Vi ska lyckas!




PSYKET ÄR PÅ BOTTEN.

Idag har varit en tung dag och jag vill just nu bara gråta en skvätt. Hundkursen var otroligt lärorik och jag ser fram emot nästa vecka redan! MEN jag fick se sidor hos min vovve jag aldrig sett förut. Ett aggressivt, okontrollerat beteende och jag var i chocktillstånd. Min lugna hund, vart tog han vägen?
Nu blir det träning stenhårt tills nästa träff. Jag vill verkligen inte stå som den ägare med den skällande, hoppande hunden igen. Jag vägrar.

Och just, han kissade inne idag också.. Mitt självförtroende är i botten just nu. Men vi får ta nya tag imorgon. Nu ska jag sova, puss.


EN SÖNDAG.

Har jobbat idag som sagt. Dagen gick rätt fort och det var absolut inte lika stressigt som igår. Som tur var!
Sen när jag kom hem blev det soffhäng med babe och gissa vad kvällsfikat bestod av? CHOKLAD-DOPPADE JORDGUBBAR! YEA!
Helt galet vad gott vi ätit i helgen alltså. Och mysigt har vi haft det!
Jag som älskar hemmakvällar, lugn, tidiga nätter och mys tycker ju denna helg var helt underbar!

Nu ska jag försöka sova. Tidig morgon imorgon då jag och Loco ska till stan och träffa Mikaela!


Seriöst.

Kan inte beskriva hur underbart det är att komma hem till dessa fyra grabbar varje dag.


JOBB.

Dags för jobb 13-20.30. Känns tungt, men sen är jag ledig 2 dagar i rad, woop!
Och vet ni? IMORGON BÖRJAR VALPKURSEN. Jag är så förväntansfull! Vi har ju faktiskt tränat lite inkallning och "ligg", "stanna", "sitt" och killen fixar det ju rätt bra. Ska hur som helst bli galet kul!


I love you.

Jag älskar dig galet mycket.


OST OCH KEX.

Snacka om att jag och älsklingen har en superlyxig helg med godsaker i mängder.


LÖRDAG MED MIN ÄLSKLING.

Kolla våran middag! Vi gjorde vårrullar och wook. Sjukt gott, och supermysigt att laga mat tillsammans såhär på en lördagkväll!
Blir melon, parmaskinka och jordgubbar till efterrätt dessutom. Mysfaktorn är skyhög.


JOBBIGT ATT JOBBA.

Jobbat idag och tror aldrig jag varit så less. Förstå mig inte fel, jag älskar mitt jobb, men idag.. Folk var otrevliga, stressade, vi hade knappt personal så det räckte, köerna växte, ännu surare folk.. Det tog på psyket att försöka stå med smilgroparna uppe vid öronen medan man inte ens fick ett "hej" tillbaka när vissa kom till kassan.
MEN jag är willyskassörska och självklart var jag trevlig! Dock ville jag seriöst döda någon inombords, haha.

Sen blev det gymmet! Ett grymt benpass och jag körde på 40kg i benböj. Kändes fint!
Soffmys med mina favoritgrabbar nu!


JORDGUBBAR.

Jordgubbar doppade i mörk choklad, tända ljus och en komedi. Fan vad jag älskar fredagsmys!


FREDAG!

Jobbat 11-18 idag och det var myyycket folk. Kände mig inte sådär supertaggad och var väl inte riktigt samma uber-trevliga kassörska som jag brukar vara. Men det gick bra ändå.

Och nu har jag och babe nyss ätit en väldigt sen middag. Blev timjan- och havssaltmarinerad fläskfilé och grönsallad! Nu ska vi bara smälta maten sen blir det jordgubbar och mörk choklad, gött!


Duktiga gosen!

Imorgon går vi in på vår 5e dag utan olyckor! Okej.. Oupptäckta olyckor. Loco är hur som helst hur duktig som helst, och jag hoppas det håller i sig!
Vi har dessutom betalat kursavgiften nu, så på måndag drar valpkursen igång! Taggad! Kommer nog bli hur roligt som helst!

Nu är det Fråga Olle, så hörs!


JOBB!

Sitter i soffan med en snarkande vovve, sussande man och kurrande kisse. Har det rätt mysigt!
Väntar på att få åka till jobbet klockan fyra. Hoppas på bra med folk så tiden går fort!

Skulle förresten vara ledig i helgen men det blev jobb istället! Men jag klagar inte, kul med jobb!


Bästa killen!!

Jag har världens bästa hund. Så det så.


Valborg!

Grillat, kubb, sprit och trevligt sällskap. Hade en sjukt bra Valborg, tills det vandrande blondinskämtet kom! Haha.


Mina prinsar!

..som sov till halv 12 imorse! Sömntutor.


RSS 2.0