Söndag idag

Och dagen innan nyårsafton. Igår hade vi en försenad lilla julafton här i Sidensjö och vi bestämde oss för att stanna tills idag.
Vi hade typ världens sämsta dag igår så att vila upp sig här var en alldeles perfekt ide.

Och jag kan koncentrera mig mycket på hunden och träning här vilket är suveränt dessutom. Igår tränade vi lydnad i olika former och idag har vi åkt spark i över en mil och tränat drag, inkallning och apportering! Kan ju säga att min rygg var lagomt genomblöt och man kunde vrida ur min sportbh. Svinäckligt, hahah...

På bilden är det en förväntansfull Loco i väntan på sin ihoptejpade kartong med middag i!


Min bästa!!

Idag har jag och Locobus invigt hans nya dragsele! Kul?! Ja!!!
Matte åker i en jäkla fart nerför backarna med Loco i täten! Och uppför kämpade han på uta bara fan! Vi hade så jäkla roligt idag!!
Och efter det tränade vi massor ute på gården! Vi slipade på inkallningen, ligg/sitt, "loss" och "sida" och jag försöker få till det att få honom att sätta sig tätt intill mig men.. Vet inte hur jag ska träna in det? Tips?
Sedan körde vi även kontaktövningar där vi kunde utmana lite mer genom att köra i litelite fart. Nu måste jag bara ta mig i kragen och köra träningen stenhårt! Det är ju så jävla roligt när det går framåt!!

Haha, och detta är Loco efter att han "letat" godis i en kartong.. Möttes av en väldigt oskyldig blick när jag kom ut i hallen för att kolla hur det gick i "letandet"...


Hejhå!

Julen är över och jag är helt slut på. Men iallafall, vi var på mellandagsrean igår och shoppade för våra presentkort! Blev träningskläder och lite lite nya kläder. Fick ju träningskort av Pontus så nu blir det fullt ös på Energihuset från jan-feb!! Så jävla taggad!


Panik. Julefrid?!

Ska inte julen vara fridens tid? Lugnets tid på året? Jag har då iallafall det allt än lugnt. Jag jobbar i stortsett varje dag, varken hinner eller orkar laga eller äta mat. Jag vaknar, går med hunden, försöker hålla lägenheten i skick, fixar julklapparna, jobbar och kommer hem, fortsätter pyssla in på sena kvällarna och sedan sover. Så har dagarna sett ut senaste veckorna.. Jag har nog inte ätit en hemlagad middag i lägenheten på.. Jadu. Tacka gudarna att vi blivit bortbjudna till föräldrarna och dyligt.
Har dessutom INGEN ork i kroppen. Jag måste börja träna, verkligen!!

På tal om det. Efter nyår tänker jag ta tag i träning och kost! Vi tänker börja lägga på några hundringar extra på matkontot och köpa BRA mat hela tiden! Jag känner mig just nu väldigt opepp på allt vad som gäller mat och träning, men jag har tappat allt och jag vill tillbaka till Fitnessfight-tiden! Det kommer gå, och tacka vet jag Pontus som verkligen kör på stenhårt med sin träning och verkligen är mitt superstöd!

Jag längtar tills stressen är över och jag kan få ta tag i mitt liv på riktigt..


!!


Lediga onsdag.

Idag var en fin dag. Blev bjuden på hotell frukost på Scandic av hjärtat, sedan tog vi en promenad runt Höglandssjön och när vi kom hem griljerade vi julskinka och åt jullunch. Tända ljus i hela lägenheten och julmusik i högtalarna, mysfaktorn gick på högvarv!
Resten av dagen har vi bara myst och myst, ätit sushi och fikat, och myst ännu mer. Och nu ligger vi rätt utslagna och mätta i soffan efter kvällsfikat.

Och Locobus fick ett täcke idag! Han är galet söt i det, och han gillade det verkligen! Nu slipper han frysa rumpan av sig.


Köttbulle!!

Idag testade vi en ny liten utmaning! Vi knyter en köttbulle på änden av ett snöre och lägger på köksbänken. Tanken är att Loco ska känna doften av köttbullen och förstå att "AHA om jag drar i snöret!". Det krävdes lite hjälp på traven första gångerna men nu sista 2-3 gångerna har han fattat direkt att det är snöret han måste dra i! Riktigt roligt och utmanande för killen!


Min stjärna!

Min lilla kämpe! Idag på promenaden passade vi på att träna i den nyfallna snön. Vi tränade sitt, platsligg och inkallning med olika belöningar för att hålla intresset uppe eftersom Loco inte är direkt älskar att varken ligga eller sitta på kalla, blöta underlag. Det gick jättebra och även om han sällan la sig på mitt första "ligg", av ren protest, var det bara att morra lite och göra sig stor och han fattade och la sig. Belöningen blir ju dock knapp när han protesterar sådär.
Vi tränade även mycket "gå-fint" både i skogen, efter väg och på ängen! Djupsnö och allt, men Loco fixade det otroligt bra! Han försökte dock många gånger smyga sig in bakom mig så han fick gå i mina fotspår, men icket! Ut i djupsnön skulle han, hahah!
Vi träffade även ett äldre par som tyckte jag hade en otrolig pli på honom och att han verkade så väluppfostrad! Det gjorde min dag, och det värmde verkligen i hjärtat att höra sånt från främmande människor! Blir så stolt över vårt hårda arbete!

Men nu då? Nu sitter jag hemma och tänkte strax duscha och sedan kl. 5 är det dags för några timmars jobb. Och jobbhelg på det! Over and out!


Hm. Nä.

Luggen får nog inte stanna. Den är för rak. Känns inte så bra.


Cutcut!

Klippt mig idag, och färgat. Raklugg, kort och vittvittvitt. Gillar det, dock ovan med den raka luggen. Får se om den blir långvarig eller om det blir flikig kortlugg igen. Vi ser.


Sovrummet.

Vi har trä-stjärnor överallt i sovrummet. Men vad gör det? Det är ju så fint.


Goddag tisdag

Tisdag idag och jag tog sovmorgon.
Pontus klev upp lite före mig och dukade fram frukost och tände ljus, sedan tog vi en promenad till affären. Han åkte nyss på gymmet och jag håller på att torka apelsiner och pyssla lite i köket. Himla mysigt faktiskt.


Älskade tröttis.

Varje morgon får Pontus som sagt paket av mig. Imorse blev det paketöppning tidigt och Pontus var minst sagt trött.. Tur att han fick något perfekt just för tillfället - Kaffe på bit!
Hahaha..


Julbak!

Jag och älsklingen bakade lussebullar idag och de blev väldigt stora och ganska fula, men SÅ GODA! Loco var också med på ett hörn! Han åt det vi sölade på golvet, typ.
Nu har vi bäddat ner oss i soffan och tänt ljus i hela lägenheten. Vi har det rätt bra ändå.
Nu, mys.


Min älskade

Jag kan inte få nog av honom. Världens finaste sambo!

Vi firar snart tre och ett halvt år tillsammans och det känns konstigt nog mycket längre! Vad gjorde jag innan denna fina människa kom in i mitt liv? Jag har växt som människa med honom och vi har växt tillsammans. Och jag är fortfarande tokkär!

Och vem blir inte lycklig av dessa småsaker? Riskakor med gurk-hjärtan till kvällis och låter mig slöa medan han gör fint hemma. Han är min maaaan!


Julen är här!

Jag älskar julen.
Bakat och pyntat hela helgen. Gjort en kalender till min finaste karl som han får öppna varje dag fram till jul, vilket han tyckte var lite töntigt men förmodligen rätt gulligt? Hoppas jag?
Hur som haver, imorgon ska vi baka pepparkakshus och mysa ännu mer.


RSS 2.0