Jul!

Okej, det är inte första advent förrän på lördag men jag kunde inte hålla mig. JULPYNTAT!
Älskar verkligen känslan man får när man kommer in. Det är mysigt, varmt och man vill bara kura ihop sig i soffan med en filt och den man älskar.
Men det absolut bästa med allt detta är att min älskade man verkligen tycker om vad jag gjort hemma. Och han hatar julen, egentligen. Men han har väl insett att hur mycket han än hatar så kommer jag fortsätta älska julen.
Det är iallafall underbart att han också uppskattar julen iår.


X-mas.

Älskar vår nya vägg! Den blev bättre än väntat och notorna jag köpte på loppis idag satt verkligen pricken över i:et!
Nu blir det Sundsvall imorgon för de sista jul-sakerna sen ska allt upp och fixas! Till helgen är jag borta större delen av tiden och hinner inte pynta, så då tjuvstartar vi lite redan imorgon! Kommer bli fantastiskt fint!


Loppisfynd!

Var ute på en härlig långpromenad med Mari och hundarna imorse och efter det åkte vi på loppis i Gottne! Hittade några fina fynd som kommer göra sig superbra i lägenheten. Och billigt blev det!


Söndag

Jobbat hela helgen men haft supermysigt ändå. Igår umgicks med min familj och åt gott, och idag har jag jobbat sedan har jag och hjärtat lagat mat och nu ligger vi i soffan och bara tar det lugnt. Gjorde förövrigt en asgod soppa till middag! Potatis- och purjolökssoppa toppat med kräftstjärtar och parmesan och hemmagjorda vitlöksbröd, hur gott?
Tänkte köra en sopp-vecka denna vecka så ska försöka hitta massa goda soppor att testa på!

Och du som undrade vad jag vägde. Hela 50.5 kg väger lilla jag.


Fredag.

Idag är det fredag, jag tog sovmorgon och nyss kommit in från en timmes promenad med blandad träning! Och nu laddar jag för jobb snart och sedan har jag en jobbhelg framför mig!

Haha, Loco gick bananas på den ihoptejpade förpackningen med mat i idag! Nu ligger det små bitar överallt i hallen från den totalslaktade såskartongen...


Alltså!

Nä, jag har inte lärt hur viktigt passivitet är av mig själv. Det är tack vare duktiga Rakel och Malin på hundägarcoachen-kurserna!!
De har lärt mig hur viktigt det är med en passiv hund och jag har lärt mig uppskatta just det hos min hund tack vare dessa kurser.


Seriöst.

Vet ni vad jag lärt mig som hundägare? Som jag aldrig tänkt på förut.
Hur viktigt och otroligt underbart det är med en passiv hund!
Jag uppskattar inte att Loco är runt mina fötter eller inte kan ligga och slappna av med ljud omkring. Därför tränar jag väldigt mycket på att ha honom lugn och avslappnad i tex. Köket eller vardagsrummet när jag lagar mat eller städar eller är i någon sorts rörelse. Varje uppstigning från hans sida korrigerar jag UTAN ett kommando.


Jahaja.

Jahaja, tycker synd om den stackars tanten och gubben som handlade på Reginas när Locokillen fick ett utbrott på Giz. Trodde seriöst deras ögon skulle ploppa ut så som de stirrade när jag så gott som SATT mig på Loco i ett tappert försök att få kontroll över honom och situationen.
Det började med att vi åkte på Reginas för att kolla lite nödvändigheter till lillen samt träna passivitet i en annan miljö. Det var dessutom drop in på kloklippning och OM jag blev glad! Nu skulle vi ju få träna riktigt både på att vara passiv bland alla dofter men också kring många olika hundar i väldigt trånga utrymmen! Gick otroligt bra!
Han var otroligt duktig trots att vi hade Giz med som verkligen ville snusa på allt och blev lite stressad bland alla hundar och dofter. Var såklart mest fokuserad på Loco och hur han betedde sig, men försökte även styra Giz lite för att underlätta besöket, haha.
Och vi gick runt, allt flöt på men när vi kom till leksakerna och jag tog fram en boll hände något. Hade hundarna brevid mig, saker jag tänkt köpa i knät och plötsligt drar Loco i en jävla fart rakt mot Giz! De börjar "brottas" och det morras och är galet! Jag tog tag i Loco och höll fast honom mellan benen i ren hast då jag hade famnen full med saker! La sedan ner Loco och höll handen i ett "klo-grepp" på hans hals och tillslut gav han sig och jag ställde mig upp, och han låg kvar, blixtstilla. Och där låg han, och rörde inte en fena varken när det kom in en hund som till och med snusade på honom eller när folk kom och gick i butiken.
Och efter ett litet tag fick han gå upp, och det gick bra... Trodde jag.
Vi hann komma till kassan då Loco gör ännu ett utfall mot Giz, men denna gång hann jag före och tog snabbt tag i honom och tryckte ner honom i backen! Han låg där ett bra tag innan jag tillslut lät honom stiga upp.
Hela situationen var ju jobbig MEN jag kände mig starkare än någonsin. Jag kände att jag bestämde och hade kontroll! Jag höll mig lugn och gav mig inte förrän han gav sig och visade sig undergiven.

Visst har jag en underbar jycke? Haha.


Bästa Locobus!

Som ni vet har jag och Loco kört kurs hos Rakel sedan den 6e. Efter varje kurstillfälle ser jag framsteg både hos mig och hos lillkillen! Det är en otroligt skön känsla och det peppar verkligen en till att köra på ännu mer och utmana ännu lite till.
Kan berätta lite om vår kurs i söndags, vilket var bland de roligaste kurser jag varit på!
Vi var på Gårdsbacken utanför Fors, där vi skulle träna hundarna i en miljö de inte var vana vid. Vi tränade bland gäss, får, hönor och såklart de andra hundarna i gruppen. Det blev mycket för de små att ta in, men alla skötte sig verkligen superbra!
Vi tränade inkallning med störning, passivitet bland de andra djuren och kontakt i störning. På inkallningarna skulle jag och Loco trappa upp ett snäpp genom att göra inkallningen mindre "superkul" och mer "normalkul". Jag ska alltså inte peppa honom i farten mot mig eller stojsa och hoppa runt för att han ska komma till mig. Nu säger jag hit, en gång, och står helt oberörd och stilla och när han kommit fram till mig så blir det FETFEST! Då får killen kampa med matte och när man får kampa, ja då har man gjort ett BRA JOBB!
Sedan körde vi som sagt passivitet kring alla främmande djur och visst var det jobbigt, men Loco skötte sig väldigt bra och det kändes skönt att se hans framsteg just när det gäller att ignorera eller snarare motstå störningar. Mäkta stolt blev jag!

Vi gjorde såklart massa annat som egentligen är värt att nämna, men jag ids inte skriva mer. Huvudsak att min bästa Locobus utvecklats grymt mycket och jag med dessutom! Min hund är inte perfekt, men han är tametusan ändå världens bästa jycke!!


Ohyes!!

Jag vägde mig idag (ja, jag är lite kontrollfreak när det gäller vågen TROTS att jag vet att det inte är siffrorna som räknas), och jag ligger 0.5kg ifrån min målvikt! Vägde mig med kläder på, så vem vet, kanske ligger jag på min målvikt ändå!
Jag kan ju inte låta bli att bli glad när jag inte vägt såhär lite sedan jag gick 9an!
Och jag börjar trivas riktigt bra i min kropp då jag faktiskt äter, motionerar och tar hand om min kropp sådär lagomt. Äter det jag vill, när jag vill, tränar inte mer än att ta långpromenader och skippar inget onyttigt eller tänker på "att jag kan bli tjock". Jag äter och är glad och rasar i vikt! Ganska skönt!

Gym i all ära, och jag skulle vilja börja bygga mer muskler, men när jag känner att jag inte vill dit, då går det inte att tvinga arslet dit heller. Dålig motivation=dålig prestation=dålig självkänsla vilket i slutändan bara leder till sura miner. Bara dåligt helt enkelt.


Friday, ye

Imorse tog jag och Mari oss en två och en halv timmes promenad med vovvarna. Det var himla skönt ute och solen sken hela promenaden så det var rena nöjet att gå!
Efter det for jag till stan och köpte mig diverse nödvändigheter nu för mitt nystartade ute-aktiva liv! Jag är ju ute minst en-två timmar varje dag nu om dagarna och då måste man ha bra kläder att ha utomhus. Nu är jag rätt pank, men med en UNDERBART inredd lägenhet och bra på kroppen inför vintern. Så nöjd? Japp!

Och nu har jag nyss tryckt i mig en supergod frunch, så nu blir det soffmys tills jobbet kallar!


Kontaktgodis.

Igår när jag låg och såg tv så fick Loco komma in till vardagsrummet och jag la honom ned och la en "kontaktgodis" mellan framtassarna på honom och där fick han ligga, och sukta över godisen. Efter att totalstirrat på mig X-antal minuter la han sig ned med huvudet så gott som PÅ godisen, men lät den va. Tillsist fick han sitt "varsågod"! Supernöjd kille och ännu nöjdare matte över en lyckad övning! Och så höll vi på i en dryg timme. Sen sov lillen som en liten bebis!


Torsdag!

Idag var jag uppe med tuppen! Klockan halv 7 var vi uppe och vi gick ut för en långpromenad direkt. Det var en nästan en och en halv timme lång promenad med massa "gå fint" träning och sedan lite lek ute på gården innan vi gick in. Det var sjukt upp-piggande och väldigt härligt att ha det bortgjort!
Nu ska jag ladda om för jobb, sedan är det dags för kurs igen ikväll, HUR KUL?! SÅ KUL!


Kursstart!

Igår började min andra kurs hos Rakel och Malin. Har nu 5 st kurser framför mig och det är Vardagslydnad vi tränar. Igår var som sagt kursstarten och vi fokuserade på koppelträning och möten. Det gick helt okej och det går absolut åt rätt håll!
Vi har börjat om och börjat rätt med att lära in "gå fint" ordentligt. Vi var lite på fel spår, men nu så! Och jag måste börja tänka på hur jag belönar och med vilken ton.
Vi har även börjat träna riktigt bra nu med klickern och det är ganska otroligt vad mycket bättre det går att få in kommandon med hjälp av den. Allting går egentligen framåt och det känns skönt att vi faktiskt har en bra grund! Nu kan vi bara vandra uppåt!


Rätt okej.

Från att sedan i början av sommaren inte tränat ett skit utan bara tagit promenader är jag rätt nöjd.
Första bilden är från tiden då jag körde fitnessfighten.
Andra bilden är från idag. Börjar se spår av någon ruta där uppe, och det är bara tack vare mina promenader! Woop säger jag!
Dock har kärlekshandtagen börjat smyga sig fram igen, men vadå?
Jag äter chips, godis, skräpmat när jag vill och jag håller mig ändå i form! Rätt bra tycker jag.


TACK FARMOR OCH FARFAR!

Inte alla som har ett par renhorn från 1962, eller från en av farföräldrarnas första resor tillsammans. Men jag har, och snart uppe på min hallvägg!
Älskar det! Inte bara för att jag fått det, utan för att det har ett personligt värde för mig.


Produktiva dag.

Vi tog en härligt hal morgonpromenad i skogen idag. Det var galet isigt och blött, men det gick! Vi passade även på att plocka lite mer ris och träna litelite granna. Försökte med ligg, men hade glömt både godis och leksak så Loco fattade inget intresse alls för vad jag sa. En sak att ligga inne på varmt golv utan rolig eller god belöning, men att lägga sig på blöt och isig mark? Nja.
Men men.
Sen när vi kom hem gömde jag hans mat lite överallt i lägenheten igen och han fick nosa sig fram!

Och efter det har jag städat. Det är väldigt fräscht och fint här nu! Då trivs man som bäst!


RSS 2.0